Kirjoituskutsu Avaimen teemanumeroon 2/2021: Kirjallisuus digitaalisissa ympäristöissä - Toivanen, Anna-Leena (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2020)
2020-luvun ihminen lähtökohtaisesti uppoutunut digitaalisen teknologian tuottamiin ja muovaamiin ympäristöihin – myös silloin, kun emme ole suoraan tekemisissä niiden kanssa käyttöliittymien välityksellä. Digitaalisten teknologioiden läpitunkeva ”ympäristöllisyys” näyttäytyykin inhimillisten ja ei-inhimillisten toimijoiden moninaisena yhteistyönä verkostoissa, joita mikään yksittäinen taho ei suoraan hallinnoi tai ohjaa.