Resurssiviisas liikkuvan työvoiman Suomi - Terämä, Emma; Schmidt-Thomé, Kaisa (Migration-Muuttoliike, 2018)
Työvoiman liikkuvuuden ja resurssiviisaiden elämäntapojen kestävä järjestäminen on suomalaisen aluerakenteen puitteissa haastavaa. Kansainvälisten verrokkien perusteella voidaan kuitenkin ottaa oppia sekä toivottavista että arveluttavista kehityskuluista muilla metropolialueilla. Alankomaiden Randstad on esimerkiksi Lontoota paremmin pystynyt edistämään kaikkia kestävän kaupunkikehityksen ulottuvuuksia yhtäaikaisesti. Meillä Suomessa käynnissä olevan kestävän kaupunkikehityksen ohjelman tulisikin pohtia, ovatko toivomamme kehityskulut yhtä aikaa toteutettavissa vai ovatko ne toisensa poissulkevia vaihtoehtoja.
Keywords: kaupungistuminen; kestävä kehitys; liikkuvuus; resurssiviisaus; työvoima; viihtyvyys