Katsaus puolustusvoimien sähköteknilliseen toimialaan - Kolehmainen, P.; Tuomi, T. (Tiede ja ase, 1983)
Johdannon mukaan sähköteknillinen toimiala sai alkunsa keväällä 1943 maahamme saatujen ilmapuolustuksemme suorituskykyä lisäävien tutkakalustojen myötä. Kirjoittajien mukaan sähkötekniikasta ei ole tullut omaa aselajiaan, koska siitä on muodostunut kaikkia puolustushaaroja ja aselajeja palveleva monipuolinen työväline. Artikkelin on katsaus sähköteknilliseen toimialaan. "Taustana on tutkatekniikka, joka kuitenkin oheislaitteiden kehittymisen ja elektroniikan uusien aluevaltausten myötä on laajentunut teknillisesti erittäin monipuoliseksi kokonaisuudeksi." Katsauksessa käsitellään sähköteknillisen alan historiaa Suomessa, nykyisiä toiminnan muotoja sekä arvioita tulevan teknologian kehityksen asettamista vaateista. Johdannon mukaan historiikki on laitesidonnaista. Perustana on suhteellisen hyvä arkisto- ja tietomateriaali. Sähköteknillisen toiminnan nykytilan kuvaus rajoittuu osin turvallisuusnäkökohtien johdosta yleisesitykseen, menemättä kalustojärjestelmien tai laitteiden yksityiskohtaiseen selostamiseen. Organisaation esittelyn tavoitteena "on antaa lukijalle kuva sähköteknillisestä toimialasta puolustushaarojen ja aselajien kehittyvänä elektroniikka-alan palvelujen toimittajana." Seuraavan noin kymmenvuotiskauden kehitysnäkymille on artikkelissa asetettu merkittävä painoarvo.
Keywords: Puolustusvoimat; sähkötekniikka; 1980-luku