Oikeustieteen tutkijan matkani 1966–2015 (2022) : tutkijanuran vaiheista, rikosoikeustieteen kehityksestä ja tutkimusyhteyksistä - Lahti, Raimo; Helsingin yliopiston kirjasto (2010-) (Helsingin yliopisto, 2023)
Kirja käsittelee Raimo Lahden toimintaa tutkijana vuosina 1966–2015, siihen liittyvää tieteellistä toimintaa ja kirjallista tuotantoa. Ensimmäisen osan muodostaa 70-vuotisjuhlassa vuonna 2016 pidetyt puheet, mukaan lukien tekijän oma puhe "Omaelämäkerrallisia huomioita tutkijan matkan varrelta". Toinen osa sisältää neljä Lahden tutkijan matkaan kytkeytyvää erilliskirjoitusta, jotka sisältävät omakohtaista analyysia rikosoikeustieteen kehityksestä, oikeussosiologian esiinnoususta, tohtoriopiskelijan kaudesta ja yhteyksistä rikosoikeuden kansainvälisiin järjestöihin. Neljäs osa sisältää valokuvakokoelman ja suomenkielisen ansioluettelon.
Keywords: rikosoikeus; kriminaalipolitiikka; oikeussosiologia; tutkijat; oikeustiede