Vuoden 2018 varhaiskasvatuslaki - Mahkonen, Sami (Edita Publishing Oy, 2018)
Vuoden 2018 varhaiskasvatuslaki -teoksessa pureudutaan varhaiskasvatuksen lainsäädännölliseen kokonaisuudistukseen, lain luonteeseen ja sen lukemiseen käytännössä, vanhempien asemaan ja lasten oikeuksiin sekä päiväkodeissa ja yleensä varhaiskasvatuksessa työskentelevien valtaan ja vastuuseen. Teos on varhaiskasvatuksen eri alueilla toimiville ammattilaisille ja päiväkodin johtajille suunnattu käsikirja. Varhaiskasvatuksen ammatillinen maailma ja oikeuskieli ovat teoksessa selkokielisesti ja havainnollisesti vuorovaikutuksessa keskenään ja näin tukee lukijan ammatillista varmuutta..
Keywords: lapset; kasvatus; esiopetus; päivähoito; päiväkodit; henkilöstö; kelpoisuus; salassapitovelvollisuus; vanhemmat; lastensuojelu; laki; säädösvalmistelu; käsikirjat